‘Makkie’ ideale aanvulling op de training voor Van der Meijden

MOLENHOEK - Eerst een duurloop, daarna een hardloopwedstrijd. Voor de meeste deelnemers van Molenhoeks Makkie waarschijnlijk niet te doen, voor topatlete Ruth van der Meijden uit Groesbeek juist de ideale training. 

De loopster doet zondag voor het eerst mee, ze rent de 5 kilometer bij het evenement op de grens van Limburg en Gelderland.

,,Ik had al een duurloop gepland staan, daar komt nu een tempoblok achteraan”, zegt Van der Meijden. ,,Dat wordt de wedstrijd. De organisatie heeft al vaak gevraagd of ik een keer wil meedoen, maar elke keer was er wel iets. Soms paste het niet in mijn schema, dan had ik een blessure. Het is leuk dat iets wat klein is begonnen, is uitgegroeid tot een mooi evenement.”

Parcoursrecord

De 34-jarige Van der Meijden gaat voor de winst op de korte afstand van Molenhoeks Makkie, waar ook lopen zijn over 10 en 15 kilometer. ,,Een makkie zal het niet worden, maar het parcoursrecord (18.01, red) moet geen problemen opleveren. Zo rond de zestien minuten is haalbaar.”

De Groesbeekse richt zich normaal op de lange afstanden. Drie weken terug verbeterde de atlete van de Nijmeegse atletiekvereniging Cifla haar persoonlijke record (1.13.02) op de halve marathon in Breda. Het marathonseizoen zit er voor haar op. Van der Meijden richt zich komende tijd op de cross en de Zevenheuvelenloop. Het EK cross (9 december in Tilburg) is haar belangrijkste doel.

Volledig scherm
Archiefbeeld: Mike Foppen loopt voorop bij de start van het Molenhoeks Makkie in 2015. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport