Volledig scherm
Susan Krumins. © ANP

Marikenloop strikt topatlete Susan Krumins

NIJMEGEN – Susan Krumins doet volgende week mee aan de Marikenloop. Daarmee krijgt de ladiesrun in Nijmegen er een absolute toploopster bij. De Nijmeegse doet mee bij de race over 5 kilometer. Het is de vierde keer dat Krumins start bij de Marikenloop.

Volledig scherm
Susan Krumins wint de Marikenloop in 2013. © Erik van 't Hullenaar

Krumins dook vorige week nog in de Verenigde Staten onder de limiet op de 10.000 meter voor de WK, later dit jaar in Doha (Qatar).

Het is lang geleden dat de 32-jarige Nijmeegse meedeed aan de Marikenloop. 2013 was haar laatste keer, toen won ze de wedstrijd over 5 kilometer. Tien jaar eerder, in 2003, werd ze als 16-jarige juniore derde bij de eerste Marikenloop. In 2004 eindigde ze als tweede.

Kim Dillen, Anne Luijten, Mariska Dute en Yasmin Hillebrink zijn voorhand de belangrijkste concurrentes van Krumins.

Op de 10 kilometer zijn alle ogen gericht op Miranda Boonstra. De 46-jarige atlete uit Molenhoek, specialiste op de marathon, wil op die afstand het parcoursrecord verbeteren. De huidige toptijd staat al vijftien jaar: Pauline Claessen liep in 2004 een tijd van 36.09.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport