Volledig scherm
Noviomagum eerder dit seizoen. © David van Haren

‘Matig’ Noviomagum terecht onderuit, SPES verliest op de valreep

UTRECHT - De korfballers van Noviomagum waren zaterdag niet opgewassen tegen Synergo: 29-20. Door de nederlaag zakte de Nijmeegse formatie naar de zesde plaats in de eerste klasse D.

,,We speelden matig, dus de nederlaag was zeer terecht”, zei trainer Wilco van den Bos. ,,Mijn complimenten voor Mikki Olthof. Hij werkte harder dan iedereen.”

Voor topklasser SPES ging het mis in de laatste zes seconden tegen BE Quick: 20-20. De vrouwenploeg uit Milsbeek speelde fantastisch, maar kon een late gelijkmaker niet voorkomen. ,,De teleurstelling was zeer groot”, zei assistent-trainer Caroline Lamers. ,,Zuur dat we niet winnen, maar we moeten dit goede spel meenemen naar volgende week.”

Slechts één duel is Keizer Karel verwijderd van het winterkampioenschap in de derde klasse D. De gemengde korfbalploeg uit Nijmegen won van Koveni uit Nieuwegein (28-16), waardoor de koppositie gehandhaafd blijft. ,,Het winterkampioenschap doet ons weinig. Dit was vooral een goedmaker van vorige week (nederlaag tegen Midlandia, red.)”, aldus speler Ben van Delft.

De studenten van Skunk gingen in dezelfde competitie nipt onderuit tegen Midlandia: 17-18. Door de nederlaag verliezen de Nijmegenaren het zicht op de bovenste vier ploegen. Speler Maarten van Dijk: ,,Het loopt nu niet helemaal lekker, maar we weten dat we hoog in de middenmoot kunnen eindigen. Daar gaan we voor.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport