Volledig scherm
Matthijs Brouwer langs de lijn bij Nijmegen. © David van Haren

Matthijs Brouwer vertrekt bij hockeysters Nijmegen

NIJMEGEN - De hockeysters van Nijmegen moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Hoofdcoach Matthijs Brouwer neemt aan het einde van het seizoen afscheid bij de promotieklasser. Dat laat de hockeyclub in een persbericht weten.

De voormalig hockeyinternational volgde in maart 2017 Anthony Potter op, die als assistent-bondscoach bij de Australische mannen aan de slag ging. Onder leiding van Brouwer keerde Nijmegen na een afwezigheid van drie jaar terug op het hoogste niveau:  de hoofdklasse. Het seizoen daarop degradeerde NMHC naar de nieuwe promotieklasse

Na de degradatie ging de selectie van Nijmegen flink op de schop. Brouwer moest het vertrek van ervaren krachten als Senna Bombach, Britt van Beek, Michelle Simons, Tessa Schoenaker en Saskia van Duijvenboden opvangen met talenten uit de jeugd en speelsters van clubs uit de eerste klasse. Dit seizoen bivakkeert Nijmegen mede daardoor na elf wedstrijden met negen punten op de voorlaatste plaats in de promotieklasse. De onderste twee ploegen van de promotieklasse degraderen aan het einde van het seizoen naar de overgangsklasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport