Volledig scherm
Wouter Pilon in actie als speler van VCV. © Herman Stover

Met komst Pilon heeft Vocasa gewenste libero binnen

NIJMEGEN - Vocasa heeft er nog een aanwinst bij. Wouter Pilon (36) sluit aan bij de volleybalclub uit Nijmegen. De eredivisionist is vorige week begonnen met de voorbereiding.

Pilon dacht na vorig seizoen aan stoppen vanwege een schouderproblemen. Hij was twaalf jaar actief bij VCV in Veenendaal. Met die ploeg kwam hij vorig seizoen uit in de topdivisie en eerder lang in de eredivisie.

Pass-lijn

Met de komst van de libero heeft Vocasa een selectie van dertien spelers. ,,We hadden nog geen libero. We hebben in de pass-lijn weinig ervaring. Daarom wilden we er nog graag een libero bij”, zegt Joost Joosten, coach van Vocasa.

De Nijmeegse ploeg, die na twintig jaar terugkeert in de topliga, is afgelopen week begonnen met de voorbereiding. Joosten stond direct met de hele groep in de hal. Met de komst van Robert Pleizier als extra assistent-trainer en masseur Rob Bisschops is ook de begeleidingsstaf rond.

Oefenprogramma

Cuijkenaar Joosten, als coach de opvolger van Gert Veldhuizen, was voorgaande jaren via de krachttrainingen al betrokken bij de volleyballers van Vocasa. Zodoende heeft hij al een aardig beeld van de groep. ,,Ik ken de meeste spelers. Op Mario Wijsman na heb ik met allemaal wel gewerkt. Ik weet wat er leeft en begin dus niet helemaal op nul. Maar het is zaak voor mij om de spelers individueel én als groep de komende periode tot in detail te leren kennen.”

Vocasa speelt in aanloop naar de competitiestart van 6 oktober volop testwedstrijden. Vanaf volgende week wacht er een vol oefenprogramma. ,,Dat varieert van oefentoernooien tot losse wedstrijden. In die paar weken spelen we tegen bijna alle overige eredivisieteams, meestal via een driekamp of vierkamp. Ik heb al wel bepaalde ideeën over het team, waar onze kracht zou moeten liggen, waar we minder goed in zijn. In die oefenduels krijgen we echt een indicatie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport