Met Ladies Tour bereikt hype vrouwenwielrennen ook Nijmegen

NIJMEGEN - Het dameswielrennen zit in de lift. Hoewel de scholen alweer zijn begonnen, kwamen honderden toeschouwers woensdagmiddag naar Nijmegen om de start van de eerste rit in lijn van de Boels Ladies Tour bij te wonen. 

Op het plein bij het Valkhof hadden handtekeningen- en selfiejagers ruim baan toen vanaf twaalf uur de ploegen met toppers als Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Chantal Blaak werden voorgesteld. Om 13.00 uur werd op de Voerweg het officiële startschot gegeven.

Volledig scherm
Een selfie maken met Annemiek van Vleuten. © DG

,,De populariteit van het vrouwenwielrennen is echt enorm toegenomen. Zeker sinds de laatste Olympische Spelen’’, zegt de Wageningse klassementsleider Van Vleuten voor de start van de 132,3 kilometer lange etappe Nijmegen - Nijmegen. ,,Dat merk je ook in de Ladies Tour weer. Er komen zoveel mensen kijken bij de starts dat ik helaas haast niet meer aan alle verzoeken om op de foto te gaan kan voldoen. Dat is nieuw voor me.’’

Het peloton krijgt op dag twee van de zesdaagse Ladies Tour in het Rijk van Nijmegen een zware klimexercitie voor de wielen. Kuitenbijters als Van Randwijckweg, Oude Holleweg en Zevenheuvelenweg moeten ieder zeven keer worden bedwongen voor de finish aan het eind van de middag volgt op de licht oplopende Nijmeegse Voerweg.

Na haar machtige zege dinsdag in de proloog door Arnhem verdedigt Van Vleuten een voorsprong van zeven seconden op landgenote Van der Breggen. Ze heeft acht seconden voorgift op nummer drie Ellen van Dijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport