Mountainbiker Lotte Koopmans levert beste prestatie

NIJMEGEN - Lotte Koopmans heeft zondag het beste resultaat geboekt uit haar mountainbikecarrière. De 25-jarige Nijmeegse werd in de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide 35ste en eindigde daarmee voor het eerst in de top 40. 

,,Ik heb het gevoel dat ik nu een keer heb kunnen rijden voor wat ik waard ben”, zei de renster van het Belgische Scott-Goemans. Koopmans mocht de afgelopen periode al een paar keer ruiken aan een dergelijke prestatie, maar telkens kostte tegenslag haar een hoge klassering. 

In Lenzerheide ging ze in de eerste ronde onderuit. Ze lag op dat moment echter zo goed in de race (30ste) dat ze voldoende marge had om in positie te blijven. ,,Ik had een goede start en heb buiten die val weinig fouten gemaakt”, keek ze terug.

Volledig scherm
Lotte Koopmans © Gerard Verschooten

Hoewel ze de laatste tijd in prima vorm steekt, kwam het goede resultaat in Zwitserland voor Koopmans – een echte klimgeit – onverwacht. ,,Het is een supertechnisch rondje en daar kom ik meestal nog iets op te kort. In deze race was het relatief weinig klimmen, dat was in mijn nadeel. Maar ik kan blijkbaar meer dan ik denk.”

Nederlands kampioene Anne Tauber, sinds dit jaar woonachtig in Nijmegen en trainingsmaat van Lotte Koopmans, werd elfde in een race die werd gewonnen door olympisch kampioene Jenny Rissveds uit Zweden. 

Voor David Nordemann draaide het weekeinde in Lenzerheide uit op een teleurstelling. De Nijmegenaar (22) liet de wereldbeker voor beloftes (onder 23 jaar) noodgedwongen schieten. Nordemann was niet fit genoeg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport