Volledig scherm
David Nordemann. © Jos Kafoe

Mountainbiker Nordemann herovert NK-titel, Koopmans eindigt als vijfde

APELDOORN - Mountainbiker David Nordemann (21) heeft zondag in Apeldoorn zijn Nederlandse titel bij de beloften geprolongeerd. De in Kranenburg woonachtige Nijmegenaar reed bijna de hele wedstrijd op kop en eindigde twee minuten voor concurrent Marc Bouwmeester.

De fietser van het Bart Brentjens MTB Racingteam maakte daarmee zijn favorietenrol waar. Normaal rijdt Nordemann vooral internationale wedstrijden. ,,Het is mooi om weer op de hoogste tree van het podium te staan”, zei hij. ,,Met nog twee ronden te gaan wist ik wel dat de buit binnen was. Ik had mijn voorsprong gestaag uitgebouwd en wist van tevoren dat ik goed was. Mooi dat dat er nu ook uit is gekomen.”

De Nijmeegse mountainbikester Lotte Koopmans werd vijfde op de NK in Apeldoorn. De fietsster (lid van de Nijmeegse vereniging Licht Verzet) eindigde daarmee op dezelfde plaats als vorig jaar. ,,Ik had gehoopt om die klassering dit jaar te verbeteren, maar ik moet ook reëel zijn. Het was een parcours met weinig klimmetjes en dat ligt mij minder. Het leek meer op het NK mul zand rijden.”

De 24-jarige rijdster moest Anne Terpstra, Anna van der Breggen, Annemarie Worst en Denise Betsema voor zich dulden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport