Volledig scherm
Mountainbiker Jeroen van Eck. © Theo Peeters

Mountainbiker Van Eck komt niet verder dan kwartfinale tijdens WK

WAREGEM - Het WK eliminator is voor Jeroen van Eck uitgedraaid op een teleurstelling. De mountainbiker uit Leuth slaagde er donderdag niet in om de finale te halen. Hij strandde in de Belgische stad Waregem in de kwartfinale. 

Daarin eindigde hij als derde, terwijl hij bij de beste twee had moeten finishen om door te gaan naar de halve finale. Na de kwalificatie stroomde Van Eck in de achtste finales in. Die overleefde hij wel, maar een ronde later lag hij er voor zijn doen vroeg uit. De 26-jarige rijder legde het af tegen de Duitser Felix Klausmann en de Zweed Joel Burman, die uiteindelijk in de finale derde werd.

Favoriet

Van Eck won vorig seizoen het wereldbekerklassement en was een van de favorieten tijdens het titeltoernooi. Hij heeft zich volledig toegelegd op de sport, waarbij over een kort circuit in verschillende rondes tegen elkaar wordt gestreden. De WK-titel  (de grootste prijs in de spectaculaire discipline van het mountainbiken) ging naar zijn Franse concurrent Titouan Perrin-Garnier. 

Van Eck krijgt zondag de kans om zich te revancheren. Dan rijdt hij tijdens de wereldbekerwedstrijd in Valkenswaard. De fietser van Van Eck Racing staat tweede in het wereldbekerklassement. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport