Mountainbiker Van Eck valt net buiten de prijzen tijdens WK

CHENGDU – Jeroen van Eck is tijdens het WK eliminator als vierde geëindigd. In de Chinese stad Chengdu bleven in de finale drie Fransmannen de mountainbiker uit Leuth voor. Wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier prolongeerde zijn titel.

Van Eck startte in de finale in de buitenbaan, tijdens de race was er weinig ruimte om in te halen. Als de Nederlander aanzette, deden zijn tegenstanders dat ook. Daarmee pareerde de landgenoten samen de aanvallen van Van Eck.

Volledig scherm
Van Eck Racing Jeroen van Eck mountainbike eliminator leuth © Van Eck Racing

De mountainbiker heeft zich gespecialiseerd in de sport waarbij over een kort parcours met moeilijke hindernissen in een afvalrace telkens vier renners het tegen elkaar opnemen. Steeds vallen er renners af, totdat er één finale overblijft.

De 25-jarige fietser zette in de kwalificatie de vijfde tijd neer en eindigde in zijn halve finale op de tweede plek.

Van Eck won eerder dit seizoen wel het wereldbekerklassement, dat was zijn hoofddoel dit jaar. Ook werd hij dit seizoen Nederlands kampioen. De mountainbiker van zijn eigen ploeg Van Eck Racing rijdt nog één wereldbekerwedstrijd in Brazilië, daarna zit het seizoen erop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport