Volledig scherm
Igor Sijsling (links) in actie in het dubbelspel met Miliaan Niesten (rechts aan het net). © De Gelderlander

Na ruime zege volgt fikse nederlaag voor Rapiditas in de eredivisie

NIJMEGEN – Rapiditas is de koppositie in de eredivisie (gemengd) alweer kwijt. De tennisformatie uit Nijmegen verloor zondag tijdens de tweede speelronde met ruime cijfers van Naaldwijk: 1-7. Een dag eerder had Rapiditas nog met 6-2 gewonnen van Salland.

De equipe van coaches Wouter Kropman en Marco Kroes staat zodoende na het eerste speelweekend in de middenmoot. Handhaving is dit jaar weer het doel voor de Nijmeegse tennisclub. De hekkensluiter van de competitie met acht teams degradeert.

Handhaving

Rapiditas speelt voor het zesde jaar op het hoogste niveau. Met de winst op Salland heeft de ploeg alvast goede zaken gedaan om weg te blijven van de onderste plaats.

Tegen Naaldwijk, met onder anderen de topspeelsters Richèl Hogenkamp en Michaëlla Krajicek, kwam Rapiditas er zondag niet aan te pas. Alleen Miliaan Niesten en Igor Sijsling wonnen een partij voor Rapiditas, het mannendubbelspel.

Sherazad Reis uit Frankrijk en de Spaanse Laura Pous-Tio verloren beiden hun enkelspelpartij, net als Niesten en Sijsling. Ook het vrouwendubbel Pous-Tio/Jutte van Hansewyck ging verloren én beide gemengd dubbels (Sijsling/Pous-Tio en Niesten/Van Hansewyck).

Woensdag is de derde speelronde. De eredivisie gemengd bestaat uit zeven speeldagen, met op 6 juni de laatste speeldag. Daarna volgen de play-offs om de landstitel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport