Volledig scherm
Feest bij Devils, eerder dit seizoen na de bekerzege op Flyers Heerenveen. © David van Haren

Na uitbundig feest keert Devils terug in het ritme

NIJMEGEN – De cup ging zondag vaak rond in het Bascafé in Nijmegen. Tot de rand gevuld met bier, zoals dat hoort tijdens een kampioensfeest. De ijshockeyers van Ahoud Devils hebben de bekerwinst uitbundig gevierd. Met de dubbele speelronde in de BeNe-League keert de ploeg uit Nijmegen terug in het dagelijks ritme.

Volgens speler Justin Evers had zijn team na kwalificatie voor de finale intensief toegeleefd naar de eindstrijd.

,,Direct na de bekerwinst, op het ijs in Den Haag, waren er zo veel supporters en sponsors die ons wilden feliciteren. Heel mooi, maar zo’n prijs wil je ook met het team vieren. Daarom zijn we dinsdag met de hele selectie uit eten geweest. Toen kwam bij iedereen pas écht het besef wat we hebben gepresteerd”, zegt Evers.

Specialisten in overtime

Devils dwong tegen Hijs Hokij Den Haag tien seconden voor tijd een verlenging af. Ross John Reed schoot de 3-3 binnen. In de verlenging maakte Jeffrey Melissant na één minuut de golden goal (4-3).

Evers: ,,Toen wij vlak voor tijd een straf kregen, dacht ik dat het was gedaan. De jongens die in overtime speelden, hebben dit seizoen nog geen één keer verloren. We hebben er veel op geoefend en dat wierp in de finale zijn vruchten af.”

Zware benen

De 22-jarige Evers won de beker voor het eerst. De aanvaller trainde donderdag weer met het team, want in de BeNe-league wacht een drukke periode. Devils speelt vrijdagavond (20.30 uur) tegen Sharks Mechelen en zaterdag in Zoetermeer tegen Panters. ,,We moeten punten pakken om in de play-offs het thuisvoordeel te hebben. In het begin zullen de benen nog zwaar zijn, maar zodra we dat eerste doelpunt scoren gaat het wel weer lopen waarschijnlijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport