Volledig scherm
PREMIUM
Sarah van Aalen tijdens haar basisdebuut tegen Hongarije. © Ronald Hoogendoorn

Neo-international Sarah van Aalen: ‘Een Oranje-shirt met mijn naam, bizar toch?’

APELDOORN/WIJCHEN - Heldinnen zijn ineens teamgenotes van Sarah van Aalen. De Wijchense volleybalster is sinds dinsdag international. En dat is wennen. ,,Jaren geleden wilde ik met deze speelsters op de foto.”

Na drie weken loopt ze al tegen beroemdheidsproblemen aan. ‘Sarah #26’ staat er nu als handtekening op klappers en shirts. Een klassieke, haast onleesbare persoonlijke krabbel moet Sarah van Aalen nog ontwerpen. ,,Met Sarah #26 ben ik wel even bezig, het moet een krabbeltje zijn dat sneller gezet kan worden”, zegt de Wijchense volleybalster lachend.

De roem en aandacht is wennen. Soms zelfs wat ongemakkelijk. Nog even en in de zee van oranjegekleurde supporters zitten mensen in een shirt met haar naam op de rug. ,,Dat kan ik me dus echt niet voorstellen, dat er hier nog één van is”, zegt Van Aalen, terwijl ze haar shirt vastpakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport