Volledig scherm
Sarah van Aalen in actie als speelster van Sliedrecht Sport © Richard van Hoek Fotografie

Neo-international Sarah van Aalen vertrekt naar de Bundesliga

MÜNSTER - Sarah van Aalen speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De 19-jarige volleybalster uit Wijchen verruilt landskampioen Sliedrecht Sport voor USC Münster. Ze heeft voor twee jaar getekend bij de Duitse club.

,,Ik ben heel blij en kijk er naar uit om als professioneel volleybalster te gaan leven”, zegt Van Aalen. ,,Het niveau in Duitsland ligt hoger dan in Nederland en het kan een mooie opstap zijn naar toplanden zoals Italië of Turkije.”

Neo-international

Van Aalen, begonnen bij Trivos uit Wijchen, vertrekt na één jaar bij Sliedrecht Sport. De neo-international was afgelopen zomer overgekomen van het Talentteam. Met de Nederlandse topclub won ze dit seizoen de titel en het bekertoernooi.

Onlangs maakte de Wijchense haar debuut in het Nederlands team, tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Brazilië. Ze staat nu op vier interlands.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport