Mike Foppen op archiefbeeld tijdens de NK indoor, voor de corona-maatregelen eerder dit seizoen in Apeldoorn.
Volledig scherm
Mike Foppen op archiefbeeld tijdens de NK indoor, voor de corona-maatregelen eerder dit seizoen in Apeldoorn. © SCS/Sander Chamid

Nijmeegse atleet Foppen wint met toptijd Corona Solo 5K; evenement krijgt een vervolg

NIJMEGEN - Mike Foppen heeft met een ‘Nederlands record’ de eerste editie van de Corona Solo 5K op zijn naam geschreven. De Nijmeegse hardloper liep zijn rondje van 5 kilometer in een tijd van 13 minuten en 41 seconden, normaal gesproken goed voor een Nederlands record op de weg. 

Omdat de 23-jarige atleet van Team Zevenheuvelen de tijd niet in officieel wedstrijdverband heeft gelopen, gaat de tijd niet de boeken als nationaal record. Dat record blijft in handen van Kamiel Maase: 13.42. 

Foppen bleef Noah Schutte (13.49) en Frank Futselaar uit Westervoort (13.53) voor. Bij de vrouwen zette de Zweedse topatlete Sarah Lahti de snelste tijd neer. De 25-jarige hardloopster liep een rondje van 5 kilometer in 15 minuten en 46 seconden. Ze bleef de Belgische Nina Lauwert (16.03) en Nederlandse Famke Heinst (16.31) voor.    

De Corona Solo 5K was een initiatief van Tom de Gelder en Jelmer van der Linden. De twee atleten misten het wedstrijdelement, nu er geen georganiseerde hardloopwedstrijden zijn vanwege het coronavirus. Via de app Strava schreven ruim 4000 atleten zich in voor het rondje van 5 kilometer dat de hardlopers solo moesten lopen. 

De uitslagen zijn verwerkt en daar is een ranglijst uitgekomen. In totaal hebben 1758 deelnemers ook daadwerkelijk volgens de regels deelgenomen, de uitslagen zijn hier terug te vinden. ,,We hadden wat problemen met het doorkomen van de resultaten in de app”, reageert mede-organisator De Gelder. ,,Dus als iemand zijn naam mist, dan kan diegene tot maandagavond nog mailen. Dan voegen we diegene nog toe.” 

Door het succes van de eerste editie is er al een tweede editie aangekondigd, op zaterdag 16 mei staat de Corona Solo 10K op het programma, waarbij de hardlopers dus solo een ronde van 10 kilometer lopen. ,,We zijn onder de indruk van hoe het is gegaan en hoe hard er is gelopen, maar nog een keer een 5 kilometer organiseren zagen we niet zitten. Daarom hopen we dat er nu veel mensen mee gaan doen aan de langere afstand.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport