Nijmeegse dubbelslag op NK beachtennis

DEN HAAG - De Nijmeegse beachtennissers Anne Hoogendam en Bo Groot Antink hebben met succes hun nationale titel verdedigd tijdens het NK.

Groot Antink won bij de mannen het toernooi met Dario Lo Conte. Hoogendam zegevierde samen met Roos de Hart na een spannende finale tegen Jessica Brouwer en Martine van Woudenberg.

De Nijmeegse won gisteren met haar dubbelpartner de eindronde in twee sets, tijdens uitdagende omstandigheden op het strand van Den Haag. ,,Ik ben ontzettend trots, want mede door de harde wind en sterke tegenstand werd het ons niet makkelijk gemaakt”, zei Hoogendam. ,,De tegenstanders waren erop gebrand ons te verslaan als titelverdedigers en speelden daardoor sterker dan vorig jaar.”

Verrassing

Een jaar geleden was het nog een verrassing dat de 20-jarige beachtennisster het toernooi op haar naam schreef met De Hart, nu waren ze favoriet. Hoogendam reist woensdag af naar Bulgarije voor het EK beachtennis. Daar komt ze wederom in actie met De Hart.

,,We hebben na dit toernooi besloten om vaker samen te gaan spelen. Ik wisselde de laatste tijd nog weleens van partner, maar met Roos heb ik het gezellig. We blijken een sterk duo te zijn.” Ook Groot Antink gaat naar Bulgarije voor het EK. Hij traint met Hoogendam bij De Beachfabriek op het Honigcomplex in Nijmegen. Ook geven ze daar samen les. ,,Ik heb zijn finale gezien en we zijn daarna samen gehuldigd. Mooi dat we allebei weer op het hoogste podium stonden.” Beachtennis wordt steeds populairder in Nederland, maar de sport is vooral groot in Italië, Brazilië en Rusland. Op het EK komen Hoogendam en Groot Antink wereldtoppers tegen. ,,De wedstrijden op het centercourt worden via internet live uitgezonden. We gaan met een goed gevoel die kant op.”  

Volledig scherm
Anne Hoogendam houdt de beker omhoog. Ze is Nederlands kampioen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport