Volledig scherm
Punt tijdens korfbal. © Creative Commons

Nijmeegse korfbalploegen goed uit de startblokken

NIJMEGEN - Noviomagum is met een zege begonnen aan het nieuwe korfbalseizoen. Op eigen veld waren de Nijmegenaren afgelopen zaterdag met 10-7 te sterk voor KVZ uit Zutphen. ,,Het was geen spectaculaire wedstrijd’’, vond Noviomagum-coach Wilco van den Bos. ,,De afronding moet beter, maar dat heeft tijd nodig. Ik maak me geen zorgen om ons. We gaan lang meedoen om het kampioenschap (in 1D, red.).’’

Ook Skunk won het eerste duel van het seizoen. De studentenploeg zette OEC met 15-8 opzij. Maarten van Dijk, speler van de Nijmeegse derdeklasser, zag al gauw invloed van de nieuwe spelers. ,,Aanvallend was het even zoeken, maar hun versterking was duidelijk zichtbaar. Onze voorbereiding was enigszins rommelig. Dan is het lekker om zo’n eerste wedstrijd te winnen’’, zei Van Dijk.

Keizer Karel, competitiegenoot van Skunk, ging flitsend van start. De ploeg uit Nijmegen walste met 30-7 over Klimop heen en greep hiermee direct de leiding in de derde klasse F. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport