Nijmegen-speelster Elsa de Haas op archiefbeeld.
Volledig scherm
Nijmegen-speelster Elsa de Haas op archiefbeeld. © David van Haren

Nijmegen boekt eerste zege van het seizoen

NIJMEGEN – De hockeysters van Nijmegen hebben de eerste zege van het seizoen binnen. In de promotieklasse won de ploeg van Boaz Janssen zondag dik verdiend van Were Di: 3-0. ,,We hebben hier weken naartoe gewerkt’’, zei aanvoerder Isaline Kroon.

,,We zaten al een aantal wedstrijden dicht tegen een overwinning aan. Met name verdedigend stonden we sterk te hockeyen.’’ Nijmegen domineerde tegen de Tilburgers. Kroon opende na een klein kwartier spelen de score, waarna Merel Boekhorst en Pleun van Dommelen het niveauverschil omzette in extra doelpunten.

De vrouwen van QZ weten na drie wedstrijden zonder zege weer wat winnen is in de overgangsklasse B. De ploeg van Roel Wagemakers was met 4-2 te sterk voor Schiedam. Maxime Steppe, Madelief de Beer (beiden strafcorner), Karlijn Duin en Josje Smits waren trefzeker namens de Nijmeegsen.

In diezelfde competitie won Union in Amsterdam van Xenios: 1-4. Nynke Kappelle (twee strafcorners), Rachel Jansen en Amber Janssen Groesbeek scoorden voor de ploeg van Patrick Jeuken.

Quote

We hebben fantas­tisch gespeeld en hadden al met rust met 5-0 voor moeten staan

Joost Alkemade, Coach Beuningen na de 1-3 nederlaag tegen Eindhoven

In de overgangsklasse A verloren de vrouwen van Beuningen op eigen veld met 1-3 van Eindhoven. Keri Donkers opende vanuit de strafcorner na een klein halfuur de score voor de formatie van Joost Alkemade. ,,We hebben fantastisch gespeeld en hadden al met rust met 5-0 voor moeten staan’’, jammerde Alkemade. ,,We maakten onze kansen niet af, dat was het enige dat ik mijn ploeg kon verwijten.’’

Eindhoven bleek een stuk effectiever in de eerste helft en benutte twee van de drie kansen. Tien minuten voor tijd beslisten de bezoekers het duel vanuit een rake strafcorner.

De van EHV-overgekomen Marnix Brands was al voor de derde keer dit seizoen trefzeker voor Nijmegen.
Volledig scherm
De van EHV-overgekomen Marnix Brands was al voor de derde keer dit seizoen trefzeker voor Nijmegen. © Thijs Stevens

De mannen van Nijmegen wonnen op eigen veld in de promotieklasse ruim van het gepromoveerde Were Di. De ploeg van Bas Bogaard zegevierde met liefst 6-1. ,,We begonnen scherp en hebben dat vrijwel de hele wedstrijd constant doorgevoerd’’, concludeerde Bogaard.

Nijmegen heeft één punt achterstand (13 om 14) op koploper SCHC. ,,We willen bij de top vijf eindigen. Dan moeten we van dit soort ploegen winnen. Bovendien hebben we de sterkere ploegen van de competitie nog niet gehad.’’

De mannen van Union kennen een zeer zwakke start in de overgangsklasse A. De formatie van Erik Verzijden liep in Zeist op bezoek bij Phoenix tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aan: 0-1. Na dertien minuten stond Union op achterstand. De Nijmegenaren kampen nog altijd met een scoringsprobleem. Union was dit seizoen in zes duels pas zeven keer trefzeker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport