Volledig scherm
Branden Eden uit Canada (hier links op archiefbeeld) in actie voor Nijmegen Devils. De ijshockeyformatie legt met de Fin Henri Sandvik nog een importspeler vast. © David van Haren

Nijmegen Devils haalt versterking uit Finland

NIJMEGEN - Nijmegen Devils heeft per direct een nieuwe speler vastgelegd. De Nijmeegse ijshockeyformatie voegt de Fin Henri Sandvik voor de rest van het seizoen toe aan de selectie. De aanvaller mag waarschijnlijk vrijdag al debuteren in de competitiewedstrijd tegen Antwerp Phantoms.  

De 32-jarige ijshockeyer geldt als een ervaren speler, die al jaren actief is op hoog niveau. Naast in zijn thuisland Finland, speelde hij onder meer in Oostenrijk, Engeland en Noorwegen. Dit seizoen was hij actief in de Noorse eerste divisie voor de Haugesund Seagulls. Overal waar hij speelde maakte hij veel goals en gaf hij de nodige assists. 

Sandvik had dinsdagavond maar één training nodig om de technische staf van Nijmegen Devils te overtuigen. Hij was pas in de ochtend aangekomen in Nederland. Devils had nog ruimte voor een importspeler (ijshockeyer van buiten Nederland), want clubs mogen maximaal drie van zulke spelers vastleggen. Met Branden Eden (Canada) en Oliver Pataky (Slowakije) liggen er al twee imports vast voor dit seizoen.  

Devils is de regerend landskampioen en bekerwinnaar. De ploeg van coach Frank Gentges haalde eerder dit seizoen de halve finale van het bekertoernooi. Mede door veel blessureleed vallen de prestaties in de BeNe-League (reguliere competitie) tot nu toe tegen. Devils staat na zes duels zesde met zeven punten.  

Regiosport