NIJMEGEN:

Nijmegen Devils tegen Luik Bulldogs
De Gelderlander DG FOTO SPORT IJSHOCKEY
Volledig scherm
NIJMEGEN: Nijmegen Devils tegen Luik Bulldogs De Gelderlander DG FOTO SPORT IJSHOCKEY © David van Haren

Nijmegen Devils in halve finale na enerverend schouwspel tegen Bulldogs Luik

NIJMEGEN- Nijmegen Devils kan zich opmaken voor de halve finale in de strijd om het kampioenschap in de BeNe-League. 

De ijshockeyformatie won zondag het tweede duel van Bulldogs Luik: 6-2.

Zaterdag was Devils in België ook al te sterk (1-6), waardoor een derde duel in Luik niet nodig is. Heerenveen Flyers is de tegenstander van de ploeg van coach Ronnie Plamont komend weekend in opnieuw een best-of-three-serie voor een finaleplaats.

Harde, faire intercepties

Devils plaatste zich in eigen huis voor de halve finale na een spannend en enerverend schouwspel. De wedstrijd werd gekenmerkt door harde, maar vaak wel faire intercepties over en weer. Daardoor lag het tempo hoog en lag het spel weinig stil.

In de eerste periode wees Jurryt Smid Devils de weg. De speler uit Rijswijk zette de Nijmegenaren razendsnel op 2-0 met twee fraaie goals. Daarna scoorde ook Wessel Copier en deed Bulldogs wat terug via Jordan Paulus: 3-1.

Bulldogs vocht voor zijn laatste kans en kwam scherp uit de eerste dweilpauze. Alexandre Bremer bracht de spanning terug: 3-2. Daarna misten Jay Plamont en Kay Gielen kansen voor Devils en hield doelman Deniz Mollen de thuisploeg een paar keer op de been.

In de laatste periode nam Bulldogs een straf mee (man minder) en daar profiteerde Devils optimaal van. Nick de Jong sloeg toe: 4-2. Jeffrey Melissant en Jan Jarabek beslisten het duel in de slotfase (6-2). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport