Volledig scherm
De ijshockeyers van Devils kort voor de huldiging bij het stadhuis van Nijmegen, als landskampioen en bekerwinnaar. © David van Haren

Nijmegen Devils naar Den Haag voor de Ron Bertelingschaal

NIJMEGEN - Nijmegen Devils speelt op zaterdag 21 september in Den Haag om de Ron Bertelingschaal, de seizoensopening bij het ijshockey. De landskampioen en bekerwinnaar uit Nijmegen speelt dan tegen Hijs Hokij Den Haag.

De Haagse ploeg heeft als verliezend bekerfinalist het thuisvoordeel. Die regel telt voor de Supercup wanneer één team beide prijzen heeft gewonnen. Devils klopte Den Haag afgelopen seizoen in de finale van de landstitel én de beker.

De wedstrijd om de Ron Bertelingschaal bestaat sinds 2007. Nijmegen speelde de wedstrijd drie keer en won eenmaal (2010-2011).

Awards

De strijd om de Ron Bertelingschaal is ook het moment waarop de awards van het afgelopen seizoen worden uitgereikt. Dan wordt onder meer bekend gemaakt wie de beste speler was, de beste goalie, het grootste talent en de topscorer krijgt zijn prijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport