Levi Houkes in actie bij een eerdere wedstrijd van de Nijmegen Devils.
Volledig scherm
Levi Houkes in actie bij een eerdere wedstrijd van de Nijmegen Devils. © BSR Agency

Nijmegen Devils plaatst zich voor finaleronde beker na hectische week

NIJMEGEN - Na een roerige week plaatste Nijmegen Devils zich vrijdagavond voor de halve finale van het bekertoernooi. De ijshockeyformatie (regerend bekerwinnaar) versloeg in Nijmegen Zoetermeer Panters: 6-3.

De zege is genoeg voor een plaats in de top vier van de poule, ongeacht de uitslag van zaterdag in het laatste groepsduel bij Hijs Hokij in Den Haag.

Het bestuur van Devils brak dinsdag nog met trainer Alexander Jacobs. De coach, die eigenlijk nog vastlag tot de zomer van 2021, moest weg na vier verliespartijen in de groepsfase van de beker.

Ontwricht

De voorbereiding op het sleutelduel met Panters was daardoor ontwricht. Ervaren spelers van Devils Jurryt Smid, Nick de Jong en aanvoerder Levi Houkes leidden de trainingen. Tegen Panters zat jeugdcoach Rob Delcliseur op de bank. Het bestuur van Devils is in gesprek met een nieuwe oefenmeester.

Devils toonde in de eerste en tweede periode veerkracht. In de eerste pauze stond het 3-1 voor de thuisploeg. Jared Henderson zette Panters al vroeg op 0-1, maar Branden Eden, Houkes en Jeffrey Melissant herstelden de schade. In de tweede periode kwam de uitploeg op gelijke hoogte na twee goals van Jay Huisman (3-3), maar Eden zette Devils weer op voorsprong: 4-3.

Na de 1-1 gaf de spelersgroep een signaal af. Alle spelers die op dat moment op het veld stonden vierden de goal gezamenlijk, met een stevige groepsknuffel. Devils liep in de vierde periode nog uit door goals van Eden en Kay Gielen: 6-3.    

Regiosport