Branden Eden (hier op archiefbeeld) scoorde drie keer voor Nijmegen Devils tegen Bulldogs Luik.
Volledig scherm
Branden Eden (hier op archiefbeeld) scoorde drie keer voor Nijmegen Devils tegen Bulldogs Luik. © BSR Agency

Nijmegen Devils rolt Bulldogs Luik op; ijshockeyers op koers voor play-offs

NIJMEGEN - Nijmegen Devils heeft vrijdagavond in eigen huis uitgehaald tegen Bulldogs Luik: 10-2. Door de grote zege is de Nijmeegse ijshockeyformatie hard op weg naar de play-offs om het kampioenschap in de BeNe-League. 

 Devils stijgt na de ruime zege op de nummer vier van de ranglijst van de zevende naar de vijfde plaats. De top acht plaatst zich voor de play-offs om het kampioenschap, Devils speelt nog vier wedstrijden in de reguliere competitie. 

De meeste concurrenten hebben nog wel meer duels tegoed. Zo speelt nummer negen van de ranglijst Mechelen Golden Sharks nog zeven wedstrijden. Helemaal zeker van de play-offs zijn de Nijmegenaren daardoor nog niet. 

De Belgische tegenstander uit Luik stond na de eerste periode al met 4-0 achter. Devils-spelers Branden Eden (3), Levi Houkes (2), Nick de Jong (2), Dylano Bijsterbosch, Jan Jarabek en Wessel Copier zetten de reuzescore neer in Nijmegen. 

Eerder dit seizoen verloor Devils nog van Bulldogs. In Luik werd het 3-0. Het team van coach Ronnie Plamont komt zondagavond opnieuw in actie, in het uitduel bij Antwerp Phantoms (face-off 20.30 uur). 

Regiosport