Volledig scherm
Zaalhockey stockfoto. © Foto Raphael Drent

Nijmegen heeft handhaving tijdens spannende slotronde zelf in hand

Almere - Het is volgend weekeinde erop of eronder voor de zaalhockeysters van Nijmegen. De ploeg van Bart Broeders verloor zaterdag in de hoofdklasse A met 3-7 van Laren, maar hield Oranje-Rood op een gelijkspel: 2-2. NMHC strijdt komende zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam tegen degradatie.

Nijmegen liep zaterdag tegen titelkandidaat Laren continu achter de feiten aan. Merel Boekhorst zette NMHC nog even op 1-1, maar de Noord-Hollanders liepen binnen twintig minuten uit naar een riante 5-1 voorsprong. Door goals van Thirsa Kho en Klaartje Mientjes werd de marge halverwege de tweede helft teruggebracht, maar dat was niet voldoende voor een stunt. In het tweede duel met Oranje-Rood kwam Nijmegen door een rake strafbal van Kho brutaal aan de leiding. De Eindhovenaren kwamen nog in de eerst helft langszij, waarna Pleun van Dommelen kort na rust de eindstand op 2-2 bepaalde.

Doordat hekkensluiter Pinoké voor een enorme stunt zorgde door de – tot zaterdag – ongeslagen koploper hdm met 2-1 te verslaan, is het onderin in de hoofdklasse A razend spannend. Na acht wedstrijden houdt Nijmegen Pinoké op doelsaldo voor zich. Beide ploegen hebben vier punten en zeventien doelpunten gemaakt, NMHC heeft echter vier treffers minder tegen gekregen (27 om 31). In een onderling duel volgend weekeinde kan Nijmegen directe degradatie voorkomen.

De wedstrijd daarvoor ontmoet Nijmegen Groningen, de nummer vier op de ranglijst. De Noorderlingen hebben zes punten voorsprong, maar ook een slechter doelsaldo ten opzichte van Nijmegen. Wint NMHC ook van Groningen, dan is de ploeg van Broeders afhankelijk van het resultaat tussen Groningen en hdm. Als de Noorderlingen ook dat duel verliezen, is Nijmegen verzekerd van nog een jaar zaalhockey op het hoogste niveau. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport