Volledig scherm
Erik Hemesath (links) scoorde voor rust. Archieffoto © Bert Beelen

Nijmegen pakt de winst in Groningen

GRONINGEN - De hockeyers van NMHC hebben gisteren de verre uitwedstrijd bij Groningen gewonnen: 1-2. Het was voor de Nijmegenaren de eerste zege in de overgangsklasse B.

Erik Hemesath scoorde voor rust. Na de pauze kwam de thuisploeg langszij, maar Kjell Bakker bezorgde Nijmegenaren alsnog de drie punten.

De mannen van Union boekten in de overgangsklasse A de eerste uitoverwinning van het seizoen bij Zwart-Wit: 2-3. De formatie van trainer Pancho van den Broek kwam drie minuten voor tijd met de schrik vrij.

Na een 2-1 ruststand (Bram van Luijken zorgde voor de 1-1) draaide Union de stand in de tweede helft om. David Blom maakte met een strafcorner 2-2. Vlak voor tijd tekende Max van Eupen voor de winnende treffer: 2-3.

De hockeysters van NMHC waren in de overgangsklasse A te sterk voor Tilburg: 1-2. De ploeg van coach Anthony Potter verspeelde dit seizoen nog geen punt. Vooral de tweede helft (ruststand was 1-0) was ijzersterk. Namens Nijmegen maakte Senna Bombach de 1-1. Klaartje Mientjes was, niet voor het eerst deze competitie, de matchwinnaar.

Union deelt de koppositie met de vrouwen van NMHC na de ruime zege in Enschede tegen EHV: 1-5. Amber Janssen Groesbeek zorgde voor de openingstreffer. Daarna scoorden Suzanne Meijering (0-2), Amelia Katerla (0-3) en Jolien Sanders (0-4 en 0-5). Tien seconden voor tijd verzilverde de thuisploeg een strafcorner: 1-5.

QZ ging tegen Terriërs voor de vierde keer dit seizoen onderuit: 1-0. Vijf minuten voor tijd maakten de bezoekers de winnende treffer.

Regiosport