Volledig scherm
Wedstrijdbeeld uit de Cerberus Crossduatlon. © Flip Franssen

NK crossduatlon keert mogelijk terug naar Groesbeek

UpdateGROESBEEK – Het Nederlands kampioenschap crossduatlon keert mogelijk op korte termijn terug naar Groesbeek. Althans, als het aan de Nederlandse Triathlon Bond ligt. Die benaderde de organisatie van de zondag gehouden Cerberus CrossDuathlon met de vraag wellicht al in 2018 het NK te organiseren. Die eer viel Groesbeek ook in 2013 al ten deel.

Saskia de Vries, organisator van de crossduatlon namens Cerberus, liet weten gevleid te zijn door het verzoek. Haar vereniging heeft nog geen groen licht gegeven. ,,Om een NK te organiseren zijn extra vrijwilligers nodig en zeker ook 1.000 euro meer budget. Als we zo’n evenement organiseren, willen we het wel goed doen. 2018 lijkt dus kort dag. We moeten er intern nog goed over praten.’’

Winnaar Cremers
Thomas Cremers ziet een NK in eigen regio wel zitten. De 19-jarige Elstenaar toonde zondag aan goed uit de voeten te kunnen in de zware wedstrijd rondom de Groesbeekse motorcrossbaan. Hij was met 1.34,37 uur de snelste in de dertiende editie van de race die bestond uit twee hardlooprondes van elk 3,5 kilometer, een mountainbiketraject van in totaal 20 kilometer, gevolgd door nóg eenmaal de loopronde. De voor het Nijmeegse Davilex uitkomende triatleet bleef Guus Janssen en Hendrik Venema voor.

Winst bij de vrouwen
De winst in het hoofdnummer bij de vrouwen ging naar de Nijmeegse Lucie van Genugten. Nummers twee (Dieuwertje Poort) en drie (Claudia Striekwold) gaven meerdere minuten toe op Van Genugtens winnende 1.50,43 uur. ,,Het NK in Groesbeek?’’, herhaalde de winnares de vraag. ,,Lijkt me mooi. Sporten hier voelt als buitenspelen. Maar ik zou dan ook voor de winst gaan. Why not?’’

Start van de Cerberus CrossDuathlon 2017:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport