Volledig scherm
Bokser Amine Boudhoum uit Beek. © Eveline Van Elk

NK-titel lonkt, maar bokser Boudhoum heeft een gekneusde hand

BEEK - Het is nog onzeker of bokser Amine Boudhoum kan meedoen tijdens de NK boksen in Maastricht komend weekeinde. Hij zou zijn debuut maken in de A-categorie én direct in de finale staan, maar een gekneusde rechterhand gooit mogelijk roet in het eten.

Het is nog niet zeker dat de Nederlands kampioen in de B-categorie van 2016 en finalist in 2017 zich afmeldt. De 22-jarige vechtsporter uit Beek gaat met de fysiotherapeut onderzoeken wat het beste is.

Boudhoum liep de blessure op tijdens een toernooi met het Nederlandse team in Polen vorige week. ,,Ik sloeg met een hoek mijn Slowaakse tegenstander vol op zijn voorhoofd. Alleen, dat is een ontzettend hard deel van het lichaam.”

Erger dan gedacht

Hij won de partij wel en vocht daarna zelfs nog een wedstrijd met zijn geblesseerde hand. ,,Daarna bleek het toch erger dan gedacht. Gelukkig is er niks gebroken, maar de zwelling is groot. Het is lastig om een bokshandschoen aan te trekken.”

De bokser in de categorie tot 60 kilogram staat voor een dilemma, omdat hij zichzelf goede kansen toedicht voor de nationale titel.

Ontbreken Lacruz

,,De beste Nederlandse bokser (Enrico Lacruz, GD) komt normaal ook uit in mijn categorie, maar hij is herstellende van een operatie. Ik kreeg te horen dat mijn tegenstander in de halve finale zich heeft afgemeld, als ik kan boksen sta ik dus meteen in de finale.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport