Volledig scherm
Keeper Saskia van Duivenboden redt voor NMHC, eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Hurley. © David van Haren

NMHC heeft geen antwoord op strafcorners Hurley

AMSTELVEEN - Slechts vier strafcorners gaven de hockeysters van Nijmegen weg tegen Hurley, drie keer was het raak voor de Amsterdamse ploeg: 4-0. NMHC maakt zich daardoor op voor een absolute degradatieclash tegen Huizen, volgende week op de laatste speeldag van de hoofdklasse.

Binnen een halfuur keek Nijmegen zondag tegen een 2-0 achterstand aan na twee identieke strafcorners van Sabine Plönissen. De derde rake strafcorner van Hurley kwam op naam van Marente Barentsen. De vierde goal van de thuisploeg, twintig minuten voor tijd, was een prachtige tip-in van Tess van Ramshorst.

Cruciaal duel

Nijmegen (elfde op de ranglijst) ontvangt volgende week nummer tien Huizen op eigen veld. Bij winst maakt Nijmegen kans om de tiende plaats over te nemen, wat een play-offreeks met de beste nummer 2 uit de overgangsklasse betekent.

De nummer 11 speelt play-offs tegen één van de kampioenen van de overgangsklasse. De hekkensluiter, momenteel Groningen met evenveel punten als Nijmegen (5), degradeert rechtstreeks naar de promotieklasse. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport