Volledig scherm
NMHC’er Olaf Beks stoomt op. Foto: David van Haren

NMHC met groot machtsvertoon richting historische play-offs

NIJMEGEN – De hockeyers van Nijmegen hebben een play-offticket voor de hoofdklasse bemachtigd. Op eigen veld was de nummer twee van de overgangsklasse A met maar liefst 7-1 te sterk voor Leiden.

Jim van de Venne (3x), Olaf Beks (3x) en Kjell Bakker maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Door de ruime zege op Leiden schrijft NMHC geschiedenis. Het is voor het eerst dat de mannenploeg play-offs speelt voor promotie naar de hoofdklasse. Bij Nijmegen speelde de mannenploeg 41 jaar geleden voor het laatst op het hoogste niveau.

Twee rondes

De tegenstander in de play-offs is Push, nummer twee uit de overgangsklasse B. Nijmegen speelt op 20 mei in Breda, waarna op 26 mei Push op bezoek komt in Nijmegen. De eventuele beslissingswedstrijd volgt een dag later ook in Nijmegen.

Mocht Nijmegen de onderlinge confrontatie winnen, dan ontmoet de ploeg van coach Bas Bogaard hoofdklasser Pinoké. Die wedstrijden worden op 30 mei, 2 juni en eventueel 3 juni gespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport