Volledig scherm
De speelsters van NMHC voor het hoofdklasseduel met Kampong. © David van Haren

NMHC-talent Delfos moet jeugdidool Welten afstoppen

NIJMEGEN - Toen Maud Delfos werd geboren, had Den Bosch de enorme machtsvertoning al ingezet. De 17-jarige verdediger van Nijmegen volgde de hoofdklasseclub jarenlang op de voet en was er in de jeugd zelfs actief. Zondag staat ze tegenover de regerend landskampioen.

Delfos maakte dit seizoen de overstap naar de selectie van de NMHC, dat na drie jaar terugkeerde op het hoogste niveau. ,,In de D- en C-jeugd heb ik bij Den Bosch gespeeld, maar voor mijn ontwikkeling was het beter om naar Nijmegen te gaan. Het is mooi dat ik nu al bij de selectie zit en tegen Den Bosch speel. Ik verwacht dat er meer supporters dan normaal zullen zijn. Iedereen kijkt toch op tegen Den Bosch.’’

Doelsaldo +154

Topclub Den Bosch pakte de afgelopen twintig jaar liefst achttien landstitels. Vanaf 1998 was alleen Amsterdam twee keer sterker (2009 en 2013). De ploeg jaagt op het negentiende landskampioenschap, een evenaring van het record van Amsterdam. Den Bosch, de huidige koploper, is al bijna twee jaar (!) met een duizelingwekkende doelsaldo van +154 ongeslagen.

Het zijn zomaar wat cijfers die de machtsverdeling in het vrouwenhockey aangeven. Maar Maartje Paumen, verantwoordelijk voor 368 goals in de hoofdklasse, is er niet meer bij. En ondanks het feit dat Nijmegen van de 24 vorige ontmoetingen alleen in 2005 (0-0) een nederlaag voorkwam, is er hoop op een stunt. ,,We hebben tot nu toe in elke wedstrijd gescoord. Het blijft sport’’, zegt Delfos.

Handtekeningen

De verdediger moet morgen jeugdidool Lidewij Welten afstoppen.,,Ik ben vroeger naar veel wedstrijden van Den Bosch geweest en heb allemaal handtekeningen op hockeysticks, shirtjes en posters verzameld. Het is natuurlijk wel spannend dat ik dan tegenover zo’n iemand sta.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport