Volledig scherm
Marnix Brands van NMHC. © Thijs Stevens

NMHC wint openingsduel met dank aan debutanten

NIJMEGEN - De hockeyers van Nijmegen waren zondag in hun eerste wedstrijd in de promotieklasse te sterk voor Qui Vive: 3-1.

Nijmegen speelde een sterke wedstrijd aan de d’Almarasweg. Halverwege de eerste helft bracht debutant Marnix Brands (19) NMHC op 1-0. Hij kwam deze zomer over van eersteklasser Enschede. Vijf minuten na het openingsdoelpunt van Brands zorgde Rein Scheenstra van dichtbij voor een comfortabele ruststand: 2-0.

Na de pauze kreeg Nijmegen het even moeilijk toen het kort met een man minder kwam te staan. Zwitsers international Fabio Reinhard ontving een gele kaart. De bezoekers uit Uithoorn profiteerden van de overtalsituatie (2-1), maar het antwoord van NMHC liet niet lang op zich wachten. Nieuweling Tijn Stuve (kwam over van Royal Antwerp) schoot in de 63ste minuut hard raak uit een strafcorner: 3-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport