Duco Krook (10) van Vocasa juicht. Zijn ploeg speelt volgend seizoen opnieuw in de eredivisie.
Volledig scherm
Duco Krook (10) van Vocasa juicht. Zijn ploeg speelt volgend seizoen opnieuw in de eredivisie. © David van Haren

Noodmaatregel Nevobo: vrouwen Vocasa lopen eredivisie mis, mannen blijven erin

NIJMEGEN - De volleybalsters van Vocasa grijpen naast een ticket voor de eredivisie. Door een noodmaatregel van de Nevobo promoveert niet het Nijmeegse team maar concurrent VCN. 

Vocasa stond weliswaar drie weken geleden bovenaan de topdivisie, toen de competitie vanwege het coronavirus werd stilgelegd, maar legt het nu op puntengemiddelde af. 

Vocasa haalde namelijk uit 18 wedstrijden ‘slechts’ 41 punten, rivaal VCN (Capelle aan den IJssel) pakte er 37 uit 16 duels. 

Voor de mannen van Vocasa was er wél goed nieuws. Door de coronaregels handhaaft die ploeg zich in de eredivisie, het hoogste landelijke niveau. Vocasa houdt in de degradatiepoule Zaanstad onder zich. Beide teams hadden twee punten, maar Vocasa had daar één duel minder voor nodig.

Overigens profiteert het tweede mannenteam van Vocasa ook van de nieuwe regels van de bond. Deze ploeg promoveert namelijk naar het tweede niveau, nu de volleybalbond een extra topdivisie heeft ingevoerd. 

Vocasa 2 eindigde als vijfde in de eerste divisie A, de eerste zes van die competitie spelen volgend seizoen een niveau hoger.

Regiosport