Volledig scherm
Noviomagum op archiefbeeld tegen Rigtersbleek. © David van Haren

Noviomagum heeft eerste zaalzege te pakken

NIJMEGEN - De korfballers van Noviomagum hebben zaterdag in de eerste klasse D gewonnen van Nova uit Bilthoven. De Nijmegenaren waren met 28-23 te sterk voor de hekkensluiter in de competitie.

Voor Noviomagum was het ook direct de eerste overwinning sinds de start van het zaalseizoen. De ploeg van trainer Saskia van Kerkhof verloor de eerste drie wedstrijden en bezet de voorlaatste plaats in de eerste klasse D.

Keizer Karel verloor zaterdag in de tweede klasse F op bezoek bij Rheko uit Rheden. De Nijmegenaren, getraind door Yvo van Dijk, gingen nipt met 18-17 onderuit in een spannende confrontatie. Keizer Karel moet door de nederlaag voorlopig genoegen nemen met de vierde plaats in de stand. De Rhedenaren staan derde met twee punten meer.

Skunk had zaterdag in de derde klasse D weinig in te brengen tegen DKOD uit Heelsum. De studentenformatie van trainer Mark Moolhuijzen ging met 12-24 onderuit. Voor Skunk was het de derde nederlaag in vier wedstrijden in de zaal. De studenten uit Nijmegen houden alleen Zwaluwen uit Zevenaar nog onder zich in de stand.

Regiosport