Volledig scherm
Noviomagum op archiefbeeld. © David van Haren

Noviomagum leert snel in sterke zaalcompetitie

AMSTELVEEN - Noviomagum blijft na drie duels puntloos in de eerste klasse D. De korfballers uit Nijmegen verloren zaterdag van KVA in Amstelveen: 34-23. De formatie van coach Saskia van Kerkhof zit in een lastige poule in de zaal. Zo speelt de Noord-Hollandse opponent op het veld een niveau hoger in de overgangsklasse.

,,Het is leuk en uitdagend om tegen dit soort ploegen te spelen”, zegt speler Daan Bakker. ,,We komen andere tactieken en betere spelers tegen dan normaal. Daar leren wij veel van. We hebben nu meteen drie moeilijke tegenstanders gehad en gaan vanaf nu zeker punten pakken. Wij horen te eindigen in de middenmoot met onze ploeg.”

Tegen KVA scoorde Eric Constant tien keer, hij was daarmee de uitblinker. Verder won de Amstelveense formatie eenvoudig. ,,Ze liepen vrij gemakkelijk bij ons vandaan.”

Tweedeklasser Keizer Karel verloor voor het eerst dit seizoen. In Nijmegen was Duko uit Duiven te sterk: 17-22. Volgens Keizer Karel-coach Yvo van Dijk haalde zijn ploeg niet het gebruikelijke niveau. ,,Na rust hadden we een fase waarin zij vijf keer scoorden en ons het niet lukte om tegengas te bieden. Vooral in de afronding waren we niet scherp genoeg.” Keizer Karel ging na twee duels aan kop, maar staat nu gedeeld tweede met vier punten.

Studentenploeg Skunk won in Zevenaar van Zwaluwen: 12-13. Het waren de eerste twee punten in drie duels voor de Nijmeegse equipe. De formatie van coach Mark Moolhuijzen staat nu vijfde in de derde klasse D. Speler Thijs van Middelkoop: ,,We stonden in de slotfase drie punten voor, dus het werd nog spannend toen Zwaluwen terugkwam. Deze zege hadden wij nodig, dit is goed voor het vertrouwen.”

Regiosport