Volledig scherm
Archiefbeeld van de korfballers van Noviomagum (links). © David van Haren

Noviomagum vindt zwakke plek van koploper Achilles

DEN HAAG - De korfballers van Noviomagum hebben zaterdag gestunt tegen Achilles. De Nijmeegse formatie won in Den Haag verrassend met 33-23 van de koploper in de eerste klasse van de zaalcompetitie.

,,In tegenstelling tot vorige wedstrijden zijn we nu op cruciale momenten rustig gebleven”, verklaarde coach Saskia van Kerkhof het succes. Haar ploeg ontregelde het spel van de Achilles met tempowisselingen en bleef geduldig in het zoeken naar kansen. Van Kerkhof was niet verrast. ,,Winnen is een keuze en dat begint bij jezelf. Zo simpel is het.”

Keizer Karel leed in eigen huis een gevoelige nederlaag tegen concurrent Kesteren: 18-19. De bezoekers, met wie de Nijmegenaren volop in strijd zijn tegen degradatie uit de tweede klasse, kwamen zo op gelijke hoogte (6 uit 8).

Keizer Karel begon scherp en dat leidde tot een gelijkopgaande strijd. Tegen het eind van de eerste helft kwam de ploeg wel op vier doelpunten achterstand. ,,Daar hebben we de hele wedstrijd tegen aangehikt”, zei coach Paul van Someren. Met het doorvoeren van een aantal wissels kwam Keizer Karel in de blessuretijd nog knap terug tot één doelpunt.

Skunk had in Nijmegen geen kans tegen HKC, de nummer twee van de derde klasse: 12-28. ,,De uitslag doet lijken alsof we weg zijn gespeeld, maar dat is niet zo”, vond aanvoerder Thijs Middelkoop. ,,We wisten dat ze een maatje te groot waren, maar we hebben ons eigen spel kunnen spelen.”

De thuisploeg probeerde zoveel mogelijk korte schotkansen te voorkomen tegen de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam. Middelkoop: ,,Ik denk dat we gegroeid zijn door het hele seizoen heen, beter op elkaar zijn ingespeeld en ook individueel stappen hebben gezet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport