Volledig scherm
Teleurstelling bij Noviomagum op archiefbeeld. © David van Haren

Noviomagum wacht spannend slotstuk in strijd om handhaving

NIJVERDAL - Noviomagum wacht een spannend competitieslot. De korfbalclub uit Nijmegen ging zaterdag onderuit bij kampioen NKC’51 in Nijverdal (24-16) en is nog niet veilig in de eerste klasse D. In de laatste wedstrijd van het seizoen (over twee weken) kan KVZ nog over de Nijmegenaren heen. Dan moet Noviomagum een beslissingswedstrijd spelen.

,,Zover willen we het niet laten komen”, zegt speler Daan Bakker. ,,We moeten zorgen dat we onze eigen wedstrijd (tegen Victum, red) winnen. Dan blijven we sowieso in deze klasse.”

Keizer Karel ligt op koers voor promotie naar de tweede klasse. De Nijmeegse ploeg won bij PSV in Eindhoven (13-15) en staat tweede in de derde klasse F. De acht beste nummers twee (van de tien clubs) promoveren.

Skunk is met nog één wedstrijd te gaan veilig in de derde klasse F. De Nijmeegse studentenploeg won van OJC’98: 14-9.

Heumen (topklasse A) pakte eerder deze week een punt tegen Swift (18-18), maar de korfbalsters degradeerden naar de hoofdklasse.

De vrouwen van Astrantia/ONA promoveerden naar de topklasse, het hoogste niveau. Het samenwerkingsteam uit Overasselt en Middelaar werd kampioen in de hoofdklasse na winst bij Oranje Wit in Leunen: 8-9.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport