Volledig scherm
Noviomagum op archiefbeeld. © David van Haren

Noviomagum zet zegereeks voort, Keizer Karel toont tekenen van herstel

HOEVELAKEN - De korfballers van Noviomagum hebben de ongeslagen reeks doorgezet. De Nijmegenaren wonnen zaterdag met ruime cijfers van Telstar uit Hoevelaken: 9-20. Sinds de hervatting van de veldcompetitie verloor de gemengde korfbalploeg nog geen duel (2 gewonnen, 1 gelijk) in de eerste klasse D.

Hoewel ‘Novio’ een riante vierde plaats bezit, blijft Van den Bos naar beneden kijken. ,,Het belangrijkste is dat we niet in de onderste regionen terecht komen. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen, zodat we relaxter kunnen korfballen.”

De tweede nederlaag van het seizoen is een feit voor Keizer Karel. De Nijmeegse korfballers gingen onderuit in Ede, waar concurrent Reehorst’45 nipt te sterk was: 13-11. Daarmee is de tweede plaats in de derde klasse F nog behouden, maar het verschil met de Edenaren is slechts een punt.

De ploeg van trainer Yvo van Dijk verloor drie weken eerder haar eerste duel van het veldseizoen van Tiel’72. De oefenmeester zag, ondanks de nieuwe nederlaag, dat zijn ploeg opkrabbelde. ,,Ik heb tekenen van herstel gezien”, zei hij. ,,We hebben promotie nog in eigen hand, dus het is nu zaak om de tweede plek te verdedigen met alles wat we hebben.”

In dezelfde competitie kregen de studenten van Skunk klop van koploper Tiel’72 (23-14), maar korfballer Maarten van Dijk kon niet anders dan zijn ploeg complimenten geven. Hij keek met een blessure toe vanaf de zijlijn. Zijn teamgenoten kwamen tekort, maar na een ruime achterstand bij rust (15-6) is Skunk volgens Van Dijk gewoon opnieuw begonnen. ,,Iedereen heeft hard gewerkt om een goed gevoel aan dit duel over te houden. We hebben de tweede helft gelijk gespeeld, dus ik denk dat we er het beste van hebben gemaakt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport