Volledig scherm
Manon Goosen is blij: NSTV Trion is volgend seizoen weer actief in de eredivisie. © DG

NSTV Trion kan zich opmaken voor nog een jaar eredivisie

VEENENDAAL - De mannen van Visma/TriCan en de vrouwen van NSTV Trion uit Nijmegen hebben zich zaterdag in de vierde wedstrijd van de Eredivisie Triathlon prima staande gehouden. Trion is nu ook verzekerd van nog een jaar eredivisie.

In Veenendaal eindigde Visma/TriCan – met Bram Koppenaal, Róbert Straub, Stefan Timmermans, Thomas Cremers en Tom Havekes – als vierde. Die plaats neemt de ploeg ook in het algemeen klassement in met alleen nog een wedstrijd in Ouderkerk aan de Amstel voor de boeg. NSTV Trion – met Geke Kloosterziel, Hilde Pape, Manon Goosen en Marleen Meij aan de start – kwam als tiende over de meet.

De 28-jarige gymdocente Goosen kwam zelfs met een handstand over de finishlijn. ,,Ik ben tijdens een race nooit helemaal kapot. Ik wil altijd een beetje reserve overhouden, uit angst dat ik anders de eindstreep niet haal. Ik had sinds vrijdag last van mijn keel. Ik ben blij dat het toch goed is gegaan.”

Fietsschoenen

Goosen was vooral op haar eigen race gefocust – individueel eindigde ze op de 41ste plaats – maar ze hield ook het teambelang in de gaten. ,,Bij het zwemmen was het de bedoeling om dicht bij elkaar te blijven, zodat we bij het fietsen ook wat aan elkaar zouden hebben. Dat laatste lukte niet, mede doordat ik problemen had om een van mijn fietsschoenen aan te krijgen.”

Nadat alle vrouwen van Trion binnen waren gekomen, kon het evalueren beginnen. ,,We weten nu dat we volgend seizoen ook in de eredivisie uitkomen. De plek op de ranglijst waar we nu staan, tiende, is prima. Wij verwachten niet dat we veel hoger kunnen eindigen”, aldus Goosen. Ploeggenote Pape kwam als eerste van het viertal, op plek 32, over de finish. ,,Het zwemmen ging goed, maar het lopen heb ik verpest. Na een paar rondjes ging ik stuk”, verklaarde ze. De handstand, even later, van haar ploeggenote bracht de glimlach terug op haar gezicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport