Volledig scherm
Nynke Kappelle (links) haalt uit, eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd van Union tegen Amstelveen. © David van Haren

Nynke Kappelle bezorgt koploper Union opnieuw de winst in derby bij QZ

NIJMEGEN - Met een rake sleeppush kort voor tijd bezorgde Nynke Kappelle de hockeysters van Union opnieuw een late derbywinst op QZ: 1-2. De koploper van de overgangsklasse A houdt daardoor de volle score in de competitie.

,,Dit zijn lekkere overwinningen’’, sprak Kappelle na afloop. ,,Of het verdiend was, durf ik niet te zeggen. QZ maakte het ons met name in de tweede helft knap lastig. Het leek alsof zij de oplossing hadden gevonden om ons af te stoppen. Ik denk dat QZ één van de betere tegenstanders is van deze competitie.’’

Het competitieduel stond aanvankelijk al twee weken geleden op het programma, kort na de bekerontmoeting tussen de twee Nijmeegse hockeyclubs. Hevige regenval was spelbreker van de tweede ontmoeting in drie dagen tijd, die gisteren werd ingehaald. In de clash om de Gold Cup was Kappelle eveneens met een late rake strafcorner beslissend op de Staddijk (0-1 Union).

Josine Kappelle, zus van Nynke, opende de score donderdagavond, ook al met ‘het wapen van Union’: 0-1. Niet lang daarna meende Anouk Verdonschot met een intikker de gelijkmaker te maken, maar haar goal werd wegens vermeend gevaarlijk spel afgekeurd. Kort voor rust deelde QZ alsnog een tik uit aan de ploeg van coach Jouk Nijenhuis. Sally Kuijpers verlengde op miraculeuze wijze de bal voor Josje Smits, die haar eerste goal voor QZ maakte: 1-1. In de slotfase sloeg Nynke Kappelle alsnog toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport