Volledig scherm
Justin Evers (vooraan) van Devils gaat ervandoor met de puck. © David van Haren

Ontketend HYS Den Haag maakt einde aan seizoen Devils

NIJMEGEN - Het seizoen zit erop voor Ahoud Devils. De Nijmeegse ijshockeyers verloren in Triavium de tweede wedstrijd in de halve finale met ruime cijfers van HIJS Den Haag: 0-8.

De Haagse formatie had het eerste duel in de play-offs van de BeNe-League al met 6-1 gewonnen, waardoor er geen derde duel volgt en Devils is uitgeschakeld.

De Nijmeegse ploeg werd zondag in de eerste periode compleet overklast door de Haagse topclub. Al na zes minuten stond het 0-3. Stace van Bentem brak na één minuut door de defence van Devils en kon de eerste treffer simpel binnen schuiven. Niet veel later verspeelde Devils-verdediger Martijn Geerligs de puck, Marco Bommezijn profiteerde optimaal.

Na goals van Petaky Oliver en opnieuw Bommezijn onderstreepte Jeffrey Melissant het krachtsverschil. De Haagse speler slalomde met speels gemak richting het Devils-doel en gaf zijn actie een passend slot: 0-5. Het team uit de Hofstad had voor de doelpuntenregen geen enkele powerplay (overtalsituatie) nodig.

Machteloos Devils

In het tweede bedrijf scoorde Den Haag al snel via Donny van Musscher uit een overtalsituatie: 0-6. Devils kon opnieuw geen vuist maken, alleen werden de gasten slordiger. Met twee man meer op het ijs aan het einde van de tweede periode scoorde Den Haag pas weer, via Raymond van der Schult: 0-7.

Al vanaf de eerste periode wisselde Devils-coach Jeffrey van Iersel veel door. Iedere speler kreeg ijstijd, een teken dat Devils vroeg de handdoek in de ring had geworpen. In de derde periode werd Jake Hendriks nog weggestuurd na een opstootje en scoorde Van Bentem de 0-8.

Den Haag kan zich na de eclatante zege richten op de finale, voor Devils zit door de uitschakeling het seizoen erop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport