Thiemo de Bakker in actie voor Lewabo.
Volledig scherm
Thiemo de Bakker in actie voor Lewabo. © Gerard Burgers

Onzekerheid bij eredivisionist Lewabo over tennisseizoen en finaledagen

BENEDEN-LEEUWEN - De eredivisieploeg van tennisclub Lewabo zit in onzekerheid nu de sportwereld op zijn gat ligt door het coronavirus. De mannencompetitie, het hoogste landelijke niveau, zou voor het team uit Beneden-Leeuwen op zondag 5 april beginnen, maar is door de KNLTB uitgesteld tot het weekeinde van 9 en 10 mei.

,,Alles valt of staat nu met wat de overheid gaat beslissen”, zegt Lewabo-coach Bjorn Graven. ,,Als we in mei mogen starten, dan kunnen we de finaleronde eventueel doorschuiven of extra rondes op vrijdag spelen. Maar het is onzeker of we wel gaan tennissen, want dat kan alleen als er weer wat mag gebeuren op de sportparken.”

Voor Lewabo zou het afgelasten van de competitie een enorme teleurstelling zijn. De Beneden-Leeuwenaren mogen dit seizoen het finaleweekeinde (op 13 en 14 juni) organiseren op hun complex. De voorbereidingen daarop zijn al maanden bezig.  Zo komt er onder meer een mini-stadion met 500 zitplaatsen en zijn er voorafgaand aan de finaleronde met andere tennisverenigingen wedstrijden georganiseerd voor de jeugd.

Tribunebouwer

,,De organisatie is op orde”, stelt Graven. ,,Maar we zijn ook afhankelijk van toeleveranciers. Mocht het finaleweekeinde worden verplaatst, dan moet de tribunebouwer dat ook kunnen bewerkstelligen bijvoorbeeld.”

Volgens Graven is de kans klein dat er na 6 april, als de overheidsmaatregelen aflopen, meteen gespeeld wordt. ,,Iedereen moet weer in het ritme komen, er is dan weken niet getraind. Dan is de kans op blessures groot. Er is tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken.” 

Niet dat er bij de regerend landskampioen veel veranderd. De formatie die voor de vierde keer op rij meedoet in de hoogste divisie speelt met dezelfde spelers als vorig jaar. Zo sluit Thiemo de Bakker ook dit jaar aan, voor het vierde seizoen.

Regiosport