Volledig scherm
Beeld van de Dutch Classics 2018. © David van Haren

Opening schaatsseizoen opnieuw verreden op ijs Triavium

NIJMEGEN - De eerste langebaanwedstrijd van het schaatsseizoen wordt in het weekeinde van 28 en 29 september verreden op het ijs van Triavium in Nijmegen. Tijdens deze Dutch Classics zijn startbewijzen te winnen voor de Holland Cup. 

Het is inmiddels een traditie dat de eerste wedstrijd van het seizoen wordt afgewerkt in Nijmegen. Selectierijders die voldoen aan de limieten komen uit op de 500, 1000, 1500, 3000 en 5000 meter. De twee snelste vrouwen en mannen op de drie kortste afstanden plaatsen zich automatisch voor de eerste Holland Cup. 

Deze Holland Cup is een serie langebaanwedstrijden waar startplekken te bemachtigen zijn voor het World Cup kwalificatietoernooi en de Nederlandse kampioenschappen. Op de 3 en 5 kilometer plaatsen alleen de winnaars zich voor deze serie.

De nationale subtop doet mee

Deelnemers kunnen zich naast de individuele afstanden ook inschrijven voor een sprintvierkamp of een allround toernooi. Aan de wedstrijd, die wordt georganiseerd door Baanvereniging Gelderse Poort, doen schaatsers mee uit de nationale subtop. Ook staan er selectierijders uit Duitsland en België aan de start. 

Het eerste startschot klinkt zaterdag 28 september om 18.00 uur. Zondag start het programma om 17.00 uur. De toegang is op beide dagen gratis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport