Ophef over transfer Canadees naar Nijmegen

NIJMEGEN - Hockeyclub Nijmegen heeft zich versterkt met Brenden Bissett (24). De overgang van de Canadees international ging echter niet zonder slag of stoot. Bij stadgenoot Union zijn ze verbolgen over de handelwijze van Bissett.

Terwijl Union een schriftelijk akkoord had, tekende de aanvaller afgelopen week prompt bij NMHC. ,,Alles was geregeld. Het was wachten op zijn visum”, zegt coach Ineke Botden van Union.

Belazerd

Botden benadrukt dat ze NMHC niets verwijt. Ze laakt de handelwijze van de hockeyer zelf. ,,We vroegen Brenden of hij bezig was met andere clubs en dat ontkende hij. Hij heeft de zaak belazerd. Vervolgens mailde hij in twee zinnen dat hij niet meer kwam. Als deze jongen zo met mensen omgaat, dan is het beter dat hij niet naar ons komt.”

Hulp

Bissett, die vrijdag in Nederland aankwam, ontkent dat hij tegelijkertijd contact had met beide clubs. ,,Union kwam als eerste, maar NMHC voelde uiteindelijk beter. Ik kom in een nieuw land, ik moest heel veel dingen regelen. Nijmegen helpt mij op dat vlak beter en dat is een van de redenen waarom ik voor NMHC koos. Ook hoorde ik dat de trainer (Bas Bogaard, red.) bij Schaerweijde met Canadezen heeft gewerkt. Ik hoor goede verhalen over hem.”

Theo Geominy, voorzitter van de stichting tophockey NMHC, zegt vooral de rust te willen bewaren. ,,We willen dit zo snel mogelijk uit de lucht hebben. We willen zeker geen conflict hebben met Union en gaan met Brenden in gesprek.”

Volledig scherm
De derby tussen Nijmegen en Union op archiefbeeld: Bart Roossens van NMHC schreeuwt het uit na zijn goal.

Regiosport