Sfeerbeeld van Next Generation Athletics in Nijmegen. Foto genomen tijdens een eerdere editie.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van Next Generation Athletics in Nijmegen. Foto genomen tijdens een eerdere editie. © David van Haren

Organisatie NGA stelt internationaal atletiekevenement in Nijmegen uit

NIJMEGEN - Next Generation Athletics (NGA) stelt de editie van 2020 uit. De organisatie van het atletiekevenement in Nijmegen acht het onmogelijk om de juiste voorbereidingen te treffen door de corona-maatregelen. De wedstrijd op de atletiekbaan van Brakkenstein zou op zaterdag 6 juni plaatsvinden.  

Een nieuwe datum is nog niet bekend. NGA is een limietrace waarbij atleten zich op verschillende afstanden proberen te kwalificeren voor grote toernooien zoals (jeugd)-WK’s, EK’s en de Olympische Spelen. Door goede lopers aan te trekken die als hazen fungeren en moderne technieken zoals ledlampjes in de baan, moeten de deelnemers onder de internationaal vastgestelde tijden duiken. 

‘Olympic Edition’ 

Al jaren trekt het hardloopevenement atleten van over de hele wereld. De editie van 2020 was uitgeroepen tot ‘Olympic Edition’, als opwarmer voor de Olympische Spelen in Tokio. Ook dat toernooi is inmiddels uitgesteld, naar 2021. NGA gaat nu afwachten wanneer grote internationale toernooien worden gepland. Op basis daarvan wordt een nieuwe datum bepaald. 

Regiosport