Volledig scherm
Sfeerbeeld van de MON-motorcross in Bergharen. © David van Haren

Organisator motorcross in Bergharen wint zelf de zijspanrace

HORSSEN – Motorclub De Zandduivels uit Bergharen kijkt terug op een geslaagde editie van het ONK motorcross voor amateurrijders. Op het speciaal voor het evenement aangelegde circuit tussen Bergharen en Horssen streden zo’n tweehonderd motorcrossers in verschillende klassen voor de dagzege.

,,Vorig jaar hadden we 140 deelnemers”, zegt Patrick Greup, voorzitter van De Zanduivels en mede-organisator. ,,Dat we dit jaar groter zijn is belangrijk om het kostenplaatje rond te krijgen, want we moeten aan steeds meer veiligheidseisen voldoen. Er zijn bijvoorbeeld meer dranghekken geplaatst dan voorheen.”

Giertank

Volledig scherm
Patrick Greup (links) op archiefbeeld bij de plek waar jaarlijks het motorcrosscircuit nabij Bergharen wordt opgebouwd. Greup won zondag bij het zijspannen. © Eveline Van Elk

Door de droogte werd de baan tussen de verschillende manches door een aantal keer nat gemaakt met een giertank. ,,De organisatie tijdens de dag zelf is volledig in handen van de MON (de motorsportbond voor amateurrijders, red), maar de randzaken regelen wij. We hebben binnen een week de baan aangelegd, het aanvragen van vergunningen gebeurt al veel eerder.”

Greup is zelf coureur, hij won met bakkenist Maurice Visser de race bij het zijspannen. Door een gelijktijdige internationale race (IMBA) in Frankrijk verloor de zijspanrace van De Zandduivels de ONK-status. ,,Dat ik win is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste. Jammer dat de Fransen op onze datum gingen zitten.”

Winst Derks

Bij de MX2 Inters/Open Inters won Jarno Derks uit Altforst het dagklassement (twee manches). Dat was het hoogste niveau dat werd verreden tijdens de racedag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport