Volledig scherm
Archieffoto © Ed van Alem

Overtuiging ontbreekt bij Beuningen

AMERSFOORT - De hockeysters van Beuningen verloren op bezoek bij Amersfoort met 2-1. De ploeg van coach Joost Alkemade, uitkomend in de eerste klasse D, scoorde pas vier minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Het doelpunt van Nina van der Burgt kwam te laat om de spanning nog terug te brengen. Alkemade was na afloop helder.

In de derde klasse A won Apeliotes relatief eenvoudig van Waalwijk: 0-2. Voor rust viel het nog tegen, maar na de pauze liep het beter. Sylvia van Peer schoot als eerste raak (0-1). Gabriëla Houben bepaalde de eindstand op 0-2. Voor haar een bijzondere goal, nadat een kruisbandblessure haar een jaar aan de kant had gehouden.

Poulegenoot Wijchen haalde in eigen huis flink uit tegen Dommer: 8-1. De bezoekers uit Sint-Michielsgestel opende nog wel de score.

De jarige Robin Lepoutre trakteerde zichzelf op drie doelpunten. Sandra Rutten scoorde tweemaal. De overige Wijchense treffers kwamen op naam van Loes van Rijssen, Elle de Korte en Sanne van As.

Druten incasseerde in de vierde klasse B een 6-0 nederlaag tegen Deurne. Volgens coach André Coenders ging het niet slecht in Brabant, maar was de thuisploeg gewoon een maat te groot voor zijn speelsters.

De hockeyers van Beuningen wonnen in Tiel moeizaam van Kromhouters: 2-3. Daardoor heeft de ploeg al zes punten uit de eerste twee duels in de tweede klasse C. Na een vroege achterstand zorgde Derk Kloosterman voor de 1-1 ruststand. Roald van den Bosch en A-junior Max Bol brachten Beuningen in de tweede helft op 1-3. Tien minuten voor tijd deed de thuisploeg nog eenmaal iets terug.

In dezelfde poule was QZ te sterk voor Arnhem: 2-1. De Nijmegenaren maakten het zichzelf in eigen huis onnodig lastig. Jaap Dubbers opende pas na de pauze de score met een strafbal. De tweede Nijmeegse treffer was van Thabo van Woudenberg.

Wijchen maakte er thuis tegen Civicum uit Cuijk een spektakelstuk van: 6-6. Sjors Reith (drie keer), Wessel Kraal, Hugo Fraij en een eigen doelpunt zorgden voor het punt voor het team dat uitkomt in de derde klasse B.

Poulegenoot Apeliotes won op bezoek bij en in Tegelen met 0-4. Voor de Nijmeegse studenten scoorden Koen van Eert (tweemaal), Bas van Eeden en Stan Lelieveldt.

Druten moest op eigen veld buigen voor Peel en Maas: 2-6. De ploeg blijft na de nederlaag tegen de Limburgers uit Panningen nog altijd zonder punten in de vierde klasse B.

Regiosport