Volledig scherm
Beeld van Union - Rotterdam eerder dit seizoen. © David van Haren

Paige Eden Hut komt haar belofte na bij de hockeysters van Union

NIJMEGEN – De hockeysters van Union hebben zich herpakt in de overgangsklasse B. Na de nederlaag van vorige week tegen Almere (1-2) was de ploeg van Patrick Jeuken gisteren met 3-1 te sterk voor Ring Pass Delft.

Paige Eden Hut was met een hattrick van grote waarde. Jeuken: ,,Paige kondigde voor de wedstrijd al aan dat ze twee keer ging scoren, dat doel had ze bij de rust al bereikt.’’

De coach was tevreden over het rendement van zijn ploeg. ,,Vorige week was dat wat aan de lage kant. Nu hebben we veel kansen en strafcorners gecreëerd.’’

In diezelfde competitie leed QZ de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg van Roel Wagemakers ging met 3-0 onderuit bij Rood-Wit. ,,We begonnen goed en er leek lange tijd weinig aan de hand’’, zei Wagemakers. ,,Na rust verdween een stukje creativiteit en gingen we niet goed met het veranderde spel van Rood-Wit om.’’

De vrouwen van Beuningen verloren in de overgangsklasse A met ruime cijfers bij Zwolle: 4-0. De formatie van Joost Alkemade kreeg na drie kwartier spelen in een tijdsbestek van zeven minuten drie tegentreffers om de oren.

In de promotieklasse gaven de vrouwen van Nijmegen een voorsprong uit handen tegen De Terriërs: 2-2. Na drie kwartier maakte Liselot Timmermans de gelijkmaker voor de ploeg van Boaz Janssen. Elsa de Haas zette Nijmegen tien minuten voor tijd op een voorsprong. De thuisploeg uit Heiloo scoorde een minuut voor tijd de gelijkmaker.

Kjell Bakker redde een punt voor de mannen van Nijmegen. Het promotieklasseduel tegen Laren eindigde in 3-3. ,,Een mooie comeback na een zwakke start’’, zei aanvoerder Lars Leenen. ,,We speelden drie kwarten goed, maar lieten het in het eerste kwart liggen.’’ Guus Jansen en Tijn Stuve (strafbal) maakten de andere treffers voor de ploeg van Bas Bogaard. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport