Volledig scherm
Pegasus-coach Harry Proost op archiefbeeld. © Flip Franssen

Pegasus handhaaft zich ondanks nederlaag op vreemde PD-dag

NIJMEGEN - De volleyballers van Pegasus blijven tweededivisionist. De ploeg van de afscheidnemende Harry Proost verloor het promotie-degradatieduel met Renswouw: 1-3 (27-29, 15-25, 25-13, 22-25). De andere PD-wedstrijd tegen WVC ging niet door omdat de ploeg uit Wierden niet genoeg spelers had. 

Door de nederlaag degradeert Pegasus op papier naar de derde divisie, maar tweededivisionist Rivo uit Rijssen wil op regionaal niveau volleyballen. De Nijmegenaren nemen daardoor de lege plek in de tweede divisie in. 

Afscheid Proost

De wedstrijd ging dus in feite nergens meer om, omdat beide ploegen zaterdagmiddag in Nijmegen volgend seizoen sowieso uitkomen in de tweede divisie. Daardoor kon alle aandacht in de Ark van Oost uit naar het afscheid van trainer Proost. De 67-jarige Arnhemmer stond vier seizoenen aan het roer bij de tweede divisionist. Zijn zoon Björn neemt volgend seizoen het stokje van hem over.

Volledig scherm
Harry Proost tijdens zijn laatste duel als coach van Pegasus. © David van Haren

Op de achtergrond hing een groot spandoek voor de vertrekkende trainer. Gehuld in een speciaal shirt met alle namen van de spelers zag Proost dat zijn ploeg het moeilijk had tegen Renswouw. In de eerste set kregen de Nijmegenaren genoeg kansen om de set binnen te halen, maar de bezoekers straften de missers van Pegasus af: 27-29. In de set (15-25) die volgde werd Pegasus helemaal zoek gespeeld. De thuisploeg had veel moeite met de diagonaalspeler van de bezoekers. Proost moest ingrijpen en wisselde spelverdeler Sjoerd van der Geest voor Iskander Stam.

Wissel pakt goed uit

Het ging beter lopen bij Pegasus en de derde set (25-13) werd ruim gewonnen. In de laatste set leek de thuisploeg af te steven op een vijfde en beslissende set, maar de ploeg van Proost gaf een voorsprong van 18-12 uit handen: 22-25. 

Na het duel zaten de spelers van Pegasus er verslagen bij, terwijl Renswouw de promotie naar de tweede divisie vierde met het meegereisde publiek. De spelers keken beduusd toe. Vijf minuten na de wedstrijd sprak Proost zijn ploeg toe. ,,We hadden niet op deze manier afscheid willen nemen, maar door Rivo blijven we in de tweede divisie.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport