Volledig scherm
De volleyballers van Pegasus op archiefbeeld. © David van Haren

Pegasus wint derby: ‘Niet complete wedstrijdformulieren waren spannender’

NIJMEGEN - De volleyballers van Pegasus hebben in de tweede divisie B thuis de derby tegen Heyendaal met 3-2 gewonnen (25-23, 17-25, 25-10, 18-25, 15-13). Spectaculair was het duel niet. Pegasus-trainer Harry Proost beschreef de wedstrijd als een studentikoos festival. 

,,Er was niets meer om voor te spelen omdat Rebelle verloren had, waren wij al veilig van de PD-plek’’, sprak Proost. ,,Randzaken zoals niet complete wedstrijdformulieren waren spannender dan de wedstrijd zelf. Beide kanten toonden slordig spel. Wel heeft iedereen gespeeld wat goed is voor ons spelritme voor de komende play-off wedstrijden.’’

,,Het was dramatisch, ik heb mijn team zelden zo slecht zien spelen’’, zei Heyendaal-trainer Wim Thewissen. ,,We kregen de service van Pegasus gewoonweg niet onder controle. Er zaten servicebeurten tussen van zeven of acht punten. Met zo’n verlies neem je niet met een goed gevoel afscheid van de ploeg.’’

De vrouwen van Vocasa verloren het thuisduel in de topdivisie met 2-3 (25-20, 17-25, 10-25, 25-20, 8-15) van Laudame Financials. ,,Het ging gelukkig beter dan vorige week, deze wedstrijd ging ook alle kanten op”, jubelde Vocasa-trainer Goran Aleksov. ,,Het was nog spannend voor de laatste competitiewedstrijd. Na de wedstrijd hebben we het seizoen goed afgesloten met een feestje in de kantine. Nu is het zaak om ons voor te bereiden op komend seizoen.”

De volleybalsters van Pegasus wonnen in de tweede divisie B van stadgenoot Vocasa met 3-2 (25-22, 21-25, 25-19, 19-25, 15-11). ,,Er was ruimte voor een leuke wedstrijd want er stond niets meer op het spel”, zei Pegasus-trainer Peter Karreman. ,,Behalve dan de eer van de derby en welke ploeg er boven de andere zou eindigen. Onze libero Maud Driessen, die vanaf de derde wedstrijd geblesseerd was, kon niet direct als libero meedoen maar wel deelnemen aan de wedstrijd. Al met al was het een goede afsluiter van het seizoen.”

In de derde divisie B verloor Trivos het uitduel tegen Dros-Alterno met 3-2 (25-12, 17-25, 21-25, 25-21, 15-11). ,,Alterno-uit is altijd lastig. Ze hebben sterke speelsters die goed op hoog niveau mee kunnen’’, sprak Trivos-trainer Peter Groenen. ,,We hebben hard geknokt, dus dan is het teleurstellend om de laatste wedstrijd te verliezen. Wel zijn er positieve momenten uit de wedstrijd te halen door jeugdspelers die goed speelden en wisten aan te haken aan het niveau van het eerste.’’

In dezelfde competitie verloor Heyendaal uit met 3-2 (25-12, 17-25, 21-25, 25-21, 15-11) van Voorwaarts. De equipe van Marinus Wouterse sluit het seizoen af als negende in het klassement en heeft zich daarmee gehandhaafd in de derde divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport