Volledig scherm
Pegasus-libero Maud Driessen op archiefbeeld. Links middenspeelster Ineke Pruijn. © Eveline Van Elk

Prima generale Pegasus in aanloop naar weken van de waarheid

Nijmegen – De volleybalsters van Pegasus gaan als een speer in de tweede divisie B. De Nijmeegse formatie van Peter Karreman won zaterdagmiddag in de Ark van Oost met 3-1 (25-20, 25-21, 26-28, 25-23) van Halley. Pegasus kende daarmee een prima generale voor de komende twee competitiewedstrijden tegen directe concurrenten Wevo ‘70 en het tweede team van Apollo 8

Pegasus opende sterk aan de wedstrijd. De Nijmegenaren liepen na een voorsprong tijdens het heenduel in Wehl tegen een 3-1 nederlaag aan. Pegasus wilde zaterdag zo’n zelfde scenario voorkomen en stond dankzij snelle en verrassende aanvallen met 2-0 voor in sets.

De bezoekers uit Wehl kwamen in de derde set sterk terug, nadat de thuisploeg een kans op de 3-0 lieten liggen ging de set uiteindelijk naar Halley. In de vierde set hielp een vroege voorsprong van Pegasus wel om de set binnen te hengelen, waardoor de ploeg van Karreman weer vier punten op de ranglijst mocht bijschrijven.

Spannende weken

Het verschil Wevo ‘70 blijft drie punten (41 om 44), maar Pegasus heeft een wedstrijd minder gespeeld. Koploper Apollo 8 2 liep één punt uit. De achterstand van Pegasus is zes punten. Volgende week reist Pegasus af naar Borne voor de confrontatie met het tweede team van Apollo 8, een week later volgt het thuisduel tegen Wevo ‘70.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport